Collectie van Pedrali - Buro International

Pedrali
Pedrali

Pedrali

De eerste Pedrali collecties bestonden uit smeedijzeren stoelen, maar daarna specialiseerde Pedrali zich meer in de industriële productie gericht op de projectsector.

Over Pedrali

Pedrali is opgericht in 1963 in de Italiaanse provincie Brescia. De naam "Pedrali" is
afgeleid van de familienaam van de oprichter, Mario Pedrali, wiens passie voor meubelontwerp het fundament vormde voor het merk. De eerste buitencollecties
bestonden uit smeedijzeren stoelen, maar vanaf de jaren zeventig specialiseerde Pedrali zich meer in de industriële productie gericht op de projectsector. 

Traditie en ambachtelijk vakmanschap

Een belangrijk kenmerk van Pedrali is de nadruk op Italiaanse traditie en ambachtelijk vakmanschap. Het merk combineert Italiaans design met de rijke tradities van vakmanschap om meubels van de hoogste kwaliteit te produceren. De meubelstukken worden met zorg en precisie vervaardigd door bekwame ambachtslieden, wat resulteert in tijdloze en duurzame meesterwerken. Pedrali is “100% Made in Italy” door de interne productie in het hoofdkantoor in Bergamo en de houtafdeling in Udine. 

Innovatie en design excellence

Ondanks het respect voor traditie, staat Pedrali bekend om zijn innovatieve aanpak van meubelontwerp. Het merk werkt samen met gerenommeerde, zowel Italiaanse als internationale, ontwerpers en architecten om unieke en eigentijdse meubelstukken te creëren. De focus ligt op het bereiken van design excellence
en het leveren van producten die esthetiek en functionaliteit in perfecte harmonie brengen. Zo won de Frida stoel in 2011 de ADI Compasso d’Oro.

Eco-duurzaamheid en milieubewustzijn

Pedrali hecht ook veel belang aan eco-duurzaamheid en milieubewustzijn. Het merk investeert in duurzame productieprocessen en selecteert materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Pedrali heeft zijn eerste “recycled grey” collecties
gelanceerd, gemaakt van gerecycleerd polypropyleen: 50% van plastic post-consumer afval en 50% van plastic industrieel afval. 

Veelzijdigheid en Diversiteit

Het assortiment van Pedrali is divers en veelzijdig, geschikt voor verschillende toepassingen en ruimtes, van project- tot residentieel gebruik. Van stoelen en tafels tot lampen, Pedrali biedt meubeloplossingen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. De collecties zijn het resultaat van zorgvuldig en nauwkeurig onderzoek gericht op het creëren van functionele en veelzijdige industriële designproducten gemaakt van metaal, kunststof, hout en stoffering.