Showroom Tielt open deze zomer. Showroom Burocomfort Sint-Niklaas gesloten van 22 juli tem 2 augustus. Magazijnverkoop weekend 31 augustus & 1 september.

Collectie van Vitra - Buro International

Vitra
Vitra logo

Vitra

Vitra is een toonaangevend meubelmerk dat wereldwijd bekend staat om zijn innovatieve en tijdloze ontwerpen.

Over Vitra

Vitra is een toonaangevend meubelmerk dat wereldwijd bekend staat om zijn innovatieve en tijdloze ontwerpen. Het merk werd opgericht in 1950 in Duitsland door Willi en Erika Fehlbaum. Oorspronkelijk begon Vitra als een meubelwinkel, maar het groeide al snel uit tot een internationaal gerenommeerd designbedrijf.
Sindsdien heeft Vitra samengewerkt met beroemde ontwerpers zoals Charles en Ray Eames, George Nelson, en Verner Panton om unieke en iconische meubelstukken te creëren.

Tijdloos design

Een van de belangrijkste kenmerken van Vitra is de focus op tijdloos design. De
meubelstukken van Vitra hebben een onderscheidend en eigentijds karakter, dat zich onderscheidt van trends en mode. Deze tijdloze ontwerpen zorgen ervoor dat de meubels jarenlang relevant blijven en in verschillende interieurstijlen kunnen worden geïntegreerd.

Innovatie en functionaliteit

Vitra is altijd een pionier geweest in het introduceren van innovatieve materialen en productietechnieken. Ze hebben meubels ontworpen die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en comfortabel. Hun aandacht voor ergonomie en comfort zorgt ervoor dat de meubels niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook praktisch en bruikbaar in het dagelijks leven.  

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Vitra hecht veel belang aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Ze streven ernaar om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren door gebruik te maken van duurzame materialen en energiezuinige productieprocessen. Ze hebben ook een lange levensduur en recyclage van producten hoog in het vaandel staan. 

Vitra Campus

De Vitra Campus in Weil am Rhein, Duitsland, is een architectonisch meesterwerk op zichzelf. Het is een verzameling van prachtig ontworpen gebouwen en paviljoens, ontworpen door beroemde architecten zoals Frank Gehry, Zaha Hadid en Tadao Ando. De campus fungeert als een creatief centrum waar designliefhebbers en professionals samenkomen om inspiratie op te doen en de nieuwste ontwikkelingen in de designwereld te ontdekken. 

Klassiekers en nieuwe ontwerpen

Vitra heeft een uitgebreide collectie van zowel klassieke ontwerpen als nieuwe creaties. Iconische stukken zoals de Eames Lounge Chair en de Panton Chair zijn wereldberoemd en blijven populair door de jaren heen. Tegelijkertijd blijft Vitra nieuwe ontwerpen introduceren die getuigen van innovatie en creativiteit.