Showroom Tielt open deze zomer. Showroom Burocomfort Sint-Niklaas gesloten van 22 juli tem 2 augustus. Magazijnverkoop weekend 31 augustus & 1 september.

Collectie van topdesigner Charles & Ray Eames - Buro International

Charles & Ray Eames

Designer

Charles & Ray Eames

Charles en Ray Eames, een iconisch duo in de wereld van design en architectuur, hebben een blijvende invloed gehad op de manier waarop we de moderne wereld ervaren. Samen waren ze verantwoordelijk voor enkele van de meest herkenbare ontwerpen van de 20e eeuw, en hun innovatieve benaderingen hebben de grenzen van design verlegd en een blijvende erfenis achtergelaten.

Het partnerschap van Charles en Ray Eames was niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk. Ze waren niet alleen levenspartners, maar ook creatieve soulmates. Hun samenwerking bracht enkele van de meest iconische stukken voort, waaronder de Eames Lounge Chair en de Eames Plastic Chairs, die bekendstaan om hun tijdloze elegantie en comfort.

De Eames-filosofie "form follows function" was de kern van hun ontwerpaanpak. Ze geloofden in het creëren van meubels en objecten die niet alleen visueel aantrekkelijk waren, maar ook buitengewoon functioneel. Hun werk combineerde kunst en wetenschap, en ze waren meesters in het vinden van de juiste balans tussen esthetiek en bruikbaarheid.

Charles en Ray Eames hebben niet alleen prachtige ontwerpen gecreëerd, maar ook de toekomst van design beïnvloed. Hun innovatieve gebruik van materialen en productiemethoden heeft de weg vrijgemaakt voor een generatie ontwerpers. Hun erfenis is te vinden in moderne designstudio's over de hele wereld, en hun werk blijft mensen inspireren om te streven naar harmonie tussen vorm en functie in de ontwerpen van morgen.