Collectie van Knoll - Buro International

Knoll
Knoll Logo

Knoll

Iconisch meubelmerk met een rijke historie in Amerikaans meubeldesign.

Over Knoll

Knoll is een iconisch meubelmerk met een rijke historie in Amerikaans meubeldesign.

Knoll werd opgericht in 1938 in New York Cirty door Hans Knoll en later voortgezet door zijn vrouw Florence Knoll. De visie van het echtpaar was om modern meubeldesign te combineren met functionaliteit en esthetiek. Sinds de oprichting heeft Knoll een blijvende impact gehad op de meubelindustrie en wordt het wereldwijd erkend voor zijn baanbrekende ontwerpen. Over de jaren heen, heeft Knoll samengewerkt met bekende architecten en ontwerpers zoals Mies van der Rohe, Frank Gehry, Eero Saarinen en Massimo Vignelli.

Modernisme en Bauhaus invloeden

Een belangrijk kenmerk van Knoll is de invloed van modernisme en de Bauhaus-beweging in zijn ontwerpen. Het merk omarmde de principes van eenvoud, functionaliteit en minimalisme, en creëerde meubels die tijdloos en toch eigentijds zijn. Knoll gelooft dat modern meubilair de architecturale ruimte moet aanvullen en niet er mee moet concurreren.  

Samenwerking met toonaangevende ontwerpers

Knoll heeft samengewerkt met een aantal van de meest toonaangevende ontwerpers en architecten ter wereld. Florence Knoll speelde een cruciale rol in het
aantrekken van getalenteerde ontwerpers naar het merk. Dankzij deze samenwerkingen heeft Knoll enkele van de meest iconische en tijdloze ontwerpen geproduceerd, zoals de Barcelona Chair, de Tulip Table en de Womb Chair.  

Ergonomie en comfort

Knoll legt grote nadruk op ergonomie en comfort in zijn meubelontwerpen. Het merk begrijpt het belang van een goede lichaamshouding en comfort voor de gebruikers van zijn meubels. Knoll's meubels zijn ontworpen met aandacht voor details die bijdragen aan een optimale zitervaring en ondersteuning bieden aan het lichaam. 

Innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid zijn kernwaarden voor Knoll. Al sinds 2004 investeert Knoll in energie efficiëntie initiatieven. Het merk investeert in onderzoek en ontwikkeling om voortdurend nieuwe materialen en technologieën te ontdekken die de kwaliteit en duurzaamheid van zijn meubels verbeteren. Knoll streeft naar
duurzaamheid door gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen en productiemethoden, en door te voldoen aan strenge milieunormen.