Hoe geluidsschermen de werkprestaties verbeteren

Het probleem...

Elke dag worden we blootgesteld aan een waaier aan geluiden, zowel thuis als op het werk. Draaiende machines, optrekkende auto's, het gezoem van computers, spelende kinderen - de lijst is eindeloos. Sommige geluiden merken we niet eens op of vinden we aangenaam, terwijl andere geluiden hinderlijk zijn. De meeste mensen zijn zich bewust van het feit dat te harde geluiden gehoorschade kunnen veroorzaken, maar hebben andere geluiden ook invloed op onze gezondheid?
Een Zweeds onderzoek toont aan dat verschillende omgevingsfactoren van invloed zijn op hoe we ons voelen en presteren. Dit kan betrekking hebben op de kleuren in een ruimte, het licht, de symmetrie en het geluid. Al deze factoren kunnen zowel positieve als negatieve effecten hebben op onze prestaties.

De gevolgen...

Met andere woorden: een slechte akoestiek of geluidsomgeving kan negatieve gevolgen hebben. Uit de studie blijkt dat werken in een lawaaiige kantooromgeving onze prestaties met wel 66% kan verminderen. Storende geluiden op kantoor leiden tot stress, irritatie en zelfs fysieke problemen (zoals een verhoogd risico op hartaanvallen, volgens de Zweedse onderzoekers).
Natuurlijk is het mogelijk om het aantal storende geluiden te verminderen door duidelijke afspraken te maken met collega's, maar ook de inrichting van de kantoorruimte heeft een grote invloed op de hoeveelheid storende geluiden. Moderne kantoren maken vaak gebruik van landschapsbureaus met gladde materialen, glas, marmer, laminaat, houten vloeren, metalen plafonds... Hoewel deze materialen esthetisch mooi zijn, creëren ze ook een ideale omgeving voor geluidsoverdracht.

De oplossing...

Daarom biedt Ergo-Advice een breed assortiment geluidsschermen aan die storende omgevingsgeluiden absorberen. Door het plaatsen van geluidsschermen wordt de concentratie verhoogd en worden de prestaties verbeterd. Geluidsschermen zorgen voor een rustige werkplek waar men zich kan focussen op taken.
Vorige post
Volgende post

Heb je nog een vraag over dit onderwerp? Contacteer onze adviseurs.