Creëer een harmonie tussen je stoel en lichaam

Voor een goede zithouding staan je voeten volledig op de grond. Laat drie à vier vingers ruimte tussen het zitgedeelte van je stoel en je knieholte. De lage rugsteun van je stoel moet net boven jouw broeksriem uit komen. Armen liggen ontspannen op de armleggers die ongeveer op ellebooghoogte staan.


Wat is een goede zithouding op jouw bureau?
Zet je scherm en toetsenbord altijd recht voor u. Zorg dat de bovenrand van jouw scherm volledig op ooghoogte staat. Bewaar een armlengte afstand tussen je ogen en je scherm en beweeg je computermuis vanuit jouw voorarm. Zet tenslotte je toetsenbord op ongeveer vijftien centimeter van de tafelrand.
Stel je rugleuning en elleboogruimte in als je beschikt over een verstelbare stoel en bureau. De lendensteun komt net over de broeksrand. De armleggers staan op gelijke hoogte met het werkblad waarbij de schouders in een ontspannen houding gebracht worden.


Bewegen terwijl je zit
Verander regelmatig van zithouding en zorg voor een onderbreking elke 20 à 30 minuten door recht te staan en te bewegen. Belangrijk is om je stoel los en niet vast te zetten.

Bron: gezondheid.be

Vorige post
Volgende post

Heb je nog een vraag over dit onderwerp? Contacteer onze adviseurs.