Collectie van Lintex - Buro International

Lintex
Lintex Logo

Lintex

Scandinavisch meubelmerk bekend om zijn functionele en minimalistische ontwerpen.

Over Lintex

LINTEX is een Scandinavisch meubelmerk dat bekend staat om zijn functionele en
minimalistische ontwerpen. Het bedrijf werd opgericht in 1983 in Zweden en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de meubelindustrie. LINTEX begon als een familiebedrijf en is uitgegroeid tot een internationaal erkend merk dat meubeloplossingen biedt voor diverse ruimtes. 

Scandinavisch Erfgoed

Een belangrijk kenmerk van LINTEX is zijn Scandinavisch erfgoed, dat een sterke invloed heeft op de ontwerpen. Het merk omarmt de principes van eenvoud, functionaliteit en esthetiek die typerend zijn voor Scandinavisch design. LINTEX’s meubels zijn vaak gekenmerkt door strakke lijnen, natuurlijke materialen en een tijdloze uitstraling ontworpen door Scandinavische ontwerpers en architecten. 

Flexibele en modulaire oplossingen

LINTEX staat bekend om zijn flexibele en modulaire meubeloplossingen. Het merk begrijpt het belang van aanpasbaarheid in moderne ruimtes en ontwerpt meubels die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruikers. LINTEX’s modulaire systemen stellen gebruikers in staat om meubels te configureren op basis van hun specifieke vereisten, waardoor een veelzijdige en functionele inrichting mogelijk is. 

Focus op duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke waarde voor LINTEX. Het merk streeft ernaar om meubels te produceren die zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en die voldoen aan strenge duurzaamheidsnormen. LINTEX zet zich in voor verantwoord bosbeheer en gebruikt gerecyclede materialen in zijn productieproces om een positieve impact op het milieu te creëren. Het merk streeft ernaar om tegen 2030 100% circulaire producten te maken en 0 klimaatimpact te bereiken.

Innovatieve technologieën

LINTEX investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om gebruik te maken van innovatieve technologieën in zijn meubelontwerpen. Het merk integreert slimme functies en geavanceerde technologieën in zijn meubels om een optimale gebruikservaring te bieden. LINTEX streeft naar continue innovatie en verbetering van zijn producten om aan de evoluerende behoeften van klanten te voldoen.