The Feel Good Office

Work. Share. Connect
Thuiswerken werkt en is een blijver, zo blijkt uit onderzoeken van onder andere StepStone en Acerta. Alleen is dat thuiswerk na corona ietwat anders ingevuld  dan voorheen: meer afgestemd op de behoeften van werknemers én met meer aandacht voor de inrichting van zowel het kantoor als de thuiswerkplek. Buro International werpt een blik op de toekomst.

Agile working: meer vertrouwen, minder controle
Van werknemers wordt verwacht dat ze hun taken zelfstandig en met een minimum aan supervisie vervullen. In ruil krijgen ze meer vrijheid van de werkgever: minder controle, meer vertrouwen. Die nieuwe werkcultuur zullen bedrijven invullen met een nieuw werkmodel, waarin ze duidelijke doelen formuleren voor werknemers.

Minder verplaatsingen
Fysieke vergaderingen worden vervangen door digitale oplossingen. Het aantal zakenreizen en werkverplaatsingen zal daardoor op lange termijn drastisch afnemen.

Hygiëne voor alles
Werken aan een flexibel bureau is prima, zolang het hygiënisch kan. Voor kantoormeubelen gelden er strenge hygiënische eisen voor de gebruikte materialen, het gebruik van knoppen en deurklinken wordt beperkt waar het kan. Ze worden zo veel mogelijk vervangen door voice-command-toepassingen, automatische deuren en kranen.

Groen is gezond
Een groene omgeving stimuleert de productiviteit, de creativiteit en de concentratie. Dat vertaalt zich in kantoren met meer natuurlijk groen en een nog betere ventilatie. Buro International werkt hiervoor samen met Mosmuur.

Open offices
Het landschapskantoor wordt anders ingevuld: minder werkplekken in grotere ruimtes, aangevuld met stille werkruimtes waar mensen ongestoord kunnen werken. Flexibiliteit is daarbij het sleutelwoord, zodat de kantoorruimte kan worden ingericht naargelang de noden van het moment. Onze interieuradviseurs helpen je hier graag mee verder.

Weg met de vaste werkplek
De vaste werkplek verdwijnt en wordt vervangen door flexibele werkplekken en lockers waarin mensen hun persoonlijke spullen kunnen opbergen. Op de flexibele werkplek zal men extra aandacht schenken aan hygiëne, ergonomie en een goede akoestiek. Wist je dat onze expert ergonomie en akoestiek (Bert Claerhout) je verder kan helpen op weg naar jouw Feel Good Office?

Teamwork makes the dreamwork
Informele ruimtes - een gezellige coffee corner, zithoekjes … - flexibele samenwerkingszones en ontmoetingspunten op centrale plaatsen stimuleren de communicatie, creatieve interactie en efficiënt teamwork. Vergaderruimtes zijn ingericht met de nodige technologie om vlot overleg met thuiswerkende collega’s mogelijk te maken.

En de thuiswerkplek?
De thuiswerkplek wint aan belang. Thuiswerkers hebben dus nood aan een aparte werkplek, die wordt ingericht met aandacht voor ergonomie en esthetiek, en die een duidelijke scheiding vormt tussen werk en privé.

Feel good en future proof
Kortom, bedrijven zullen op zoek gaan naar de juiste balans tussen thuiswerk en kantoorwerk. En die nieuwe balans zal een impact hebben op de inrichting van thuiswerkplekken én kantoren. Die laatste worden plekken met een hoge feel good factor, die het contact tussen collega’s stimuleren en de creativiteit boosten.


De kenmerken van een future proof Feel Good Office:

  • Veiligheid voor alles
  • Ergonomy is key: de ergonomische werkplek is zowel thuis als op kantoor niet meer weg te denken
  • Groen, licht, ventilatie en akoestiek spelen een belangrijke rol
  • Voorkeur voor flexibel en mobiel meubilair, dat je kan gebruiken in verschillende situaties en settings (vb.: stapelbaar, verrolbaar)


Meer weten?
Jouw Feel Good Office inrichten? Onze experts gaan met jou aan de slag om een future proof kantoor uit te werken samen met jouw medewerkers of collega's.


Tip: Beluister hier de ideale 'Work from Home Playlist' van Buro International op Spotify.

Volgende post

Heb je nog een vraag over dit onderwerp? Contacteer onze adviseurs.