Nek-, rug- of schouderpijn? Jouw tablet kan wel eens de boosdoener zijn?

Heb je ook regelmatig last van een stijve nek en pijnlijke schouders na een tijdje werken op je tablet? De schuldige is waarschijnlijk je houding tijdens het tabletgebruik. Betekent dit dat je moet stoppen met surfen, Facebook gebruiken en vanuit jouw luie stoel werken? Gelukkig niet!

Slechte werkhouding
Onderzoek uit de Verenigde Staten wijst uit dat je nek sterk gebogen is wanneer je op een tablet werkt. Deze klachten aan nek en schouders na langdurig tabletgebruik worden ook wel "iPad-nek" genoemd. De slechte houding die je aanneemt is veel meer uitgesproken bij een tablet dan bij een boek of laptop. Als je langer dan een halfuur een tablet gebruikt, is het beter om deze aan te sluiten op een extern scherm met toetsenbord. Je kan ook een hulpmiddel gebruiken om jouw tablet op de juiste hoogte te plaatsen, vergelijkbaar met een computerscherm.

Een ergonomische werkplek in een handomdraai
De innovatieve tabletstandaard zorgt ervoor dat je de kijkhoek van jouw tablet kunt aanpassen aan je ooghoogte. Dit verzekert een natuurlijke en comfortabele houding en voorkomt dat je constant naar beneden moet kijken. Daardoor wordt de belasting op je nek en schouders vermindert. Als je veel typt op je tablet, kan een tabletstandaard in combinatie met een extern toetsenbord jouw typervaring aanzienlijk verbeteren. Door het scherm op ooghoogte te plaatsen en het toetsenbord op een comfortabele positie, bevorder je een natuurlijke polshouding en voorkom je overmatige spanning op jouw handen en armen.

De voordelen op een rijtje
  • Gezond: ergonomisch en effectief werken met tablet en vrij te plaatsen toetsenbord.
  • Universeel: geschikt voor alle tablets en laptops
  • Handig: verstelbaar in 5 standen en eenvoudig op gewenste hoogte in te stellen.
  • Mobiel: ideaal voor onderweg, thuis of op kantoor.
  • Design: stijlvol ontwerp van hylite aluminium.

Kortom, een tabletstandaard biedt de mogelijkheid om ergonomisch verantwoord te werken en te genieten van jouw tablet zonder ongemak of gezondheidsrisico's. Investeer in je welzijn en maak gebruik van de ergonomische voordelen die een tabletstandaard te bieden heeft. Jouw nek, rug en schouders zullen je dankbaar zijn!
Vorige post
Volgende post

Heb je nog een vraag over dit onderwerp? Contacteer onze adviseurs.