Gratis verzending

×
Kartell

Kartell

Kartell is een Italiaanse fabrikant van design meubels en woonaccessoires. De onderneming staat bekend om zijn industriële productie van de beste kwaliteit, met opmerkelijke technologische inhoud. Kartell dankt zijn succes mede aan topontwerpers als Philippe Starck, Antonio Citterio, Ronan & Erwan Bouroullec, Ferruccio Laviani, Ron Arad, Patrick Jouin en Patricia Urquiola. Vooral de transparante Philippe Starck stoelen zijn, door de jaren heen, een groot succes geworden.  Tot op vandaag werken Kartell en Philippe Starck nauw samen aan innovatieve designs. Iconische stuks van Kartell zijn onder andere de Louis Ghost, Masters en Maui stoel die je steeds op onze webshop kan terugvinden.

Een stukje geschiedenis

Kartell werd opgericht in 1949 voor de productie van autoaccessoires, maar breidde zich uit in 1963 tot woninginrichting. De oprichters, Anna Castelli Ferrrieri en Giulio Castelli, waren architecten van opleiding en zeer modern en innovatief voor hun tijd. Het succes van het bedrijf is vooral aan Anna te danken, die als een van de eerste vrouwen afstudeerde als architect in Milaan. Haar designs zijn nog tot op de dag van vandaag bekend en worden wereldwijd verkocht. Inmiddels heeft Kartell in samenwerking met verschillende ontwerpers meerdere awards binnengesleept en zo een uitgestrekte reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland.

Design Verlichting

Naast de iconische stoelen is ook de verlichting bij Kartell goed vertegenwoordigd. De lampen van Kartell zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Zo is er bijvoorbeeld ‘Cindy’. Deze tafellamp heeft een glanzende, gechromeerde afwerking waardoor ze haast hedendaagse rijkdom uitstraalt. Buiten klassieke designs zijn er ook speelse exemplaren zoals de ‘Taj’. Kartell is dus kortom dé speler op vlak van interieur op de Italiaanse markt en onmisbaar in de designwereld.