Gratis verzending

×

Let there be light

In deze bijzondere tijden proberen we met z’n allen zoveel mogelijk van uit het huis te werken. Hoewel het vermijden van files voor sommigen klinkt als een droom, heeft deze manier van werken zijn valkuilen. Hoe blijf je productief zonder afgeleid te worden door de huishoudelijke taken? Wij zetten speciaal voor jullie enkele handige tips en tools op een rijtje.

Laat het daglicht op je werkplek schijnen

Deze week is ook het aspect ‘licht’ aan de beurt. De juiste huisverlichting is namelijk essentieel om deze periode van intensief thuiswerken door te komen. Hoewel een aspect als een simpele lamp voor vele mensen onbelangrijk lijkt, kan het een verschil maken in productiviteit. Een werkplaats bij een raam is erg aangeraden. Deze zorgen niet enkel voor een prettig uitzicht, ze dragen ook bij tot het natuurlijke licht van de woning. Verscheidene wetenschappelijke studies toonden reeds aan dat daglicht kan bijdragen tot de tevredenheid en gemoedsrust van de werknemer. Het daglicht regelt onze biologische klok en stuurt onbewust verschillende interne processen aan. Natuurlijk daglicht houdt je dus wakker en alert, twee zaken die soms dreigen verloren te gaan in een te comfortabele omgeving.

Kies voor koud

Natuurlijk kan de zon niet elke dag volop schijnen, daarom opteer je het best ook voor enkele hulpmiddeltjes. Bij het kiezen van een (bureau)lamp moet steeds rekening worden gehouden met de kleurtemperatuur en lichtsterkte. Hoe hoger de temperatuur, hoe kouder het licht. In een werkomgeving wordt aangeraden om veel gebruik te maken van koude temperaturen omdat ze de werknemers zo aandachtig en opmerkzaam houden. Probeer jezelf bij het telewerken dus niet te omringen met warm en sfeervol licht met een lage temperatuur want dat komt de oplettendheid niet ten goede.

Minimaal 500 Lux

Een andere factor om rekening mee te houden is de lichtsterkte, deze wordt uitgedrukt in lux en geeft aan hoeveel licht op een bepaald oppervlak terecht komt. Wanneer de lichtsterkte te laag is kan dit de ogen zwaar belasten. Dit kan op zijn beurt leiden tot een vermindering van de concentratie en zelfs gezondheidskwaaltjes zoals hoofdpijn. Wil je weten hoeveel lichtsterkte er exact nodig is in jouw ruimte? Check dan zeker eens deze website

Wij voorzien u van het nodige materiaal

Heb je verder nog problemen met de infrastructuur van je nieuwe werkplek? Buro International heeft een ruim aanbod aan verlichting dat ook ideaal is voor jouw thuiswerkplek. Verder bieden we in deze onzekere periode de mogelijkheid een bureaustoel online aan te kopen en aan de deur te laten leveren. Dit voor een sterk verminderde prijs. Een gezonde houding is namelijk even belangrijk in je thuiskantoor als op het werk. Uiteraard kan je op onze webshop nog steeds terecht voor andere bestellingen. Wanneer je nood hebt aan advies, twijfel dan niet om onze klantendienst te contacteren.